:: mjuka klappar ::

DSC02659

Jag skrev härom dagen att vi bara ger bort en julklapp i släkten, fast då räknas inte barnen. Hela systersonskaran som nu vuxit till tre pojkar får mjuka klappar under granen. Varma långkalsonger och blöjbyxor i merinoull står kanske inte högst på önskelistan när man är barn, men nu måste man se till vad moster tycker är roligt att göra själv och då blir det så här, fniss.

snö

blöjbyxor

Långkalsongerna och blöjbyxorna är sydda med en fyrkantig förstärkning som sitter på diagonalen i grenen, det var första gången som jag testade den modellen. Jag kan tänka mig att den är slitstarkare än. Det känns som att det är en lite äldre modell, för jag har inte sett den i nyare mönsterböcker. Linnet blev vansinnigt kort så jag sydde på en bred mudd nertill och hoppas på att det ska funka.

DSC02657

När man syr i vanlig trikå brukar man räkna med ungefär 10% stretch. När jag stretchtestade den här merinotrikån så fick jag det till 30% vilket gjorde mig lite tveksam till vilken storlek jag skulle välja. Eftersom det är så himla stretchigt så kommer byxorna förmodligen att töja sig rätt rejält och bli pösiga. Jag har dragit mig för att sy underställ till mig själv i tyget just för att det är så töjbart. Nu väntar jag på en recension från syster för att se hur bra tyget funkar.

Mönster: Nya Barnkläder av Elsbeth Gynther

långkalsonger

5 kommentarer :

 1. Oj!! så mycket du har sytt och de barnen kan skatta sig lyckliga för kalla om stjärten blir de inte!

  Ha ett gott slut och ett gott nytt ifall vi inte "höres" innan nyårsafton.

  och jag fortsätter nog att brodera på mitt självporträtt fastän det trilskas...är många som tycker att det liknar jag "ändå" ;-))

  SvaraRadera
 2. Merinotrikå ... var hittar man det?Kanske man skulle sy sig ett underställ!

  SvaraRadera
 3. Åh, lyxigt med hemsydda ullkläder! Har hittat jättefin trikå här i stan, men tyvärr är den rätt dyr också så jag har inte riktigt vågat att testa bara på försök...

  Gott nytt år till dig - hoppas det blir ett skapande år! :)

  SvaraRadera
 4. Hej,
  Du har säkert helt rätt angående grenförstärkningen.
  I äldre tider använde man små fyrkanter i gren och armhåla. På så vis blev det inget svinn i tyget och man fick det svängrum som behövdes. Allt skulle tas tillvara!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!