:: tralala lilla molntuss och andra melodier::

molnkudde

moln

En sista julklapp från julen så här en bit in på det nya året. När man är barn är det som sagt inte så kul att bara få mjuka paket även om jag tror att föräldrarna tycker det är bra. Men när jag hälsade på min kompis Karin senast visade hon mig en mysig molnkudde som hon sytt till sitt barn och då ville jag så gärna sy en liknande.

En molnkudde som för tankarna till boktipset på barnprogrammet jag såg som liten, när Staffan läste sagor sittandes i en regnbågsfärgad soffa. Vi var några kompisar som av någon anledning försökte nynna på intro-melodin. Och vi tyckte det var himla svårt att få till melodin på ni-nanna-na-ni-na. Döm av min förvåning när jag läser att det kommer från The Swimming Song av Loudon Wainwright som jag ju har i min spellista. Konstiga banor som associationer kan ta ibland. Det är en himla bra låt för övrigt, så lyssna på den här om ni har en stund över.

Det var någon som frågade var jag köpt merinoullstrikån. Den kommer från Shelby, en finsk nätbutik. Om man är friluftsintresserad och gillar att sy så finns det sjukt mycket man kan göra själv. Mycket info finns att hitta om man söker runt på nätet andersj.se/ har sammanfattat mycket på svenska.

11 kommentarer :

 1. I Finland finns det otroligt mycket fint som man knappt vet om här i Sverige. Härliga moln.

  SvaraRadera
 2. Fina moln, och skön sång! Minns regnbågssoffan med värme, och boktipset!

  SvaraRadera
 3. Min bästa kompis på högskolan började nynna "nanni-nanna-na-ni-nanna" varje gång får sociologilärare rekommenderade en ny bok/forskare/författare :). Finfina moln!

  SvaraRadera
 4. Fin trasmatta också. En sån man blir glad av. Vävt själv? Eller är den gammal?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja man blir glad av den, jag har ärvt den av morfar som säkert köpt den på någon av alla de auktioner han gick på

   Radera
 5. Fina moln! Och tack för tips om merinoullen. Har hittat sådan en gång på en dansk stor tygoutlet. Kan komma att behöva mer!

  SvaraRadera
 6. Mysiga moln! Och jag blev såklart helt sugen på att ha en regnbågssoffa nu :S

  SvaraRadera
 7. Jag minns regnbågssoffan. Och figurerna som åkte iväg i resväskan minns jag allra bäst, men det kanske inte var samma program...hursom coola moln!!

  SvaraRadera
 8. Åh, den där soffan såg så rolig ut att få hoppa i! :)

  Schysta kuddar tycker jag! Det blir ju som att sova bland molnen, bokstavligen talat!

  SvaraRadera
 9. Kul! Fina bilder du tagit i snön! Gillar även de broderade porträtten. Har funderat på det själv, men lagt tanken på hyllan efter att ha provat kalkera självporträtt. Såg avsevärt värre ut än i verkligheten. Hemskt. Gick inte att jobba vidare med sådant material.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!