:: broderade hexagoner ::

Förstygn

Jag fick ett mejl av Madelaine Jansson (författare till boken Sticka - flerfärgsstickning med lyfta maskor) på Hemslöjden i Uppsala. Vi känner varandra från tiden när hon jobbade här i Stockholm, och ibland kommer hon med tips om roliga grejer som händer i Uppsala. Denna gången handlade det om projektet Många kuddar små. Den som ville vara med fick ett begagnat kuddöverdrag att broderara, trycka, sy, applicera på eller vad man nu ville göra. Alla kuddarna ställs sedan ut i fönstrena i Hemslöjdslokalen och läggs ut på deras blogg, där de auktioneras ut. Alla är välkomna att lägga ett bud. Pengarna skänks till Teskedsorden, som arbetar För Tolerans Mot Fanatism.

Ett lagom stort projekt att ta med på fältarbetet i Abisko och för ett välgörande ändamål. Det kändes fint, så jag hakade på och har nu skickat in mitt bidrag.

förstygn
Jag hade inte någon tid till att förbereda mönster eftersom jag fick kudden två dagar innan jag åkte iväg, så jag såg mig runt omkring hemma och ögonen föll på en hexagonmall i papp som jag använt till mitt lapptäckesprojekt. Kan man brodera hexagoner, undrade jag. Förstygn är en teknik som jag tycker är vansinnigt effektfull och snygg, och som samtidigt är så otroligt  enkel. Hexagonerna ritade jag upp med blyerts och sedan var det bara att köra igång. Färgerna framträder inte lika mycket som jag hade trott att det skulle göra, så först blev jag lite besviken, men efterhand som fler hexagoner kom på plats blev effekten ändå tydlig. Nöjd!


kudde

förstygn

19 kommentarer :

 1. Smakfullt är min första tanke när jag såg din kudde. Enkel teknik och väldigt effektfullt.Fin idé !
  Ha en skön helg

  SvaraRadera
 2. Shit vad snygg den blev! En annan hade aldrig kommit på det där. Hade väl snarast lämnat kvar kudden på loppisen :)

  SvaraRadera
 3. Så snyggt! Gillar särskilt att hexagonerna är utlagde utan anpassning det till ränderna.

  SvaraRadera
 4. fantastiskt vacker!! Tack för idén!

  SvaraRadera
 5. Häftigt och vackert på samma gång. Härlig idé.

  SvaraRadera
 6. Vilken läcker effekt det blev med så enkla stygn!

  SvaraRadera
 7. Wow, vilken cool effekt! Randig eller rutig, man vet liksom inte :)
  Toppenfin!

  SvaraRadera
 8. Wow, i love it! really great effect, the stripes in the background and the embroidered hexagons. and beautiful colours. :)

  SvaraRadera
 9. Så snyggt, det måste jag komma ihåg!
  Elisabeth

  SvaraRadera
 10. Den blev helt galet snygg!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!