:: den färdiga tiger- och lejondynan ::

Lejon- och tigerdynan


Tänk att nu är den helt färdig. Min fina Tiger- och lejondyna, jag är så glad för den och den trivs bra i soffan tillsammans med de andra dynorna. Det gick ganska snabbt när jag ritade mönstret och då  kändes det som att kransarna, mittenmotivet och allt broderi däremellan inte riktigt hörde ihop. Men någon gång under resans gång så ändrades intrycket. Jag tror att det är den roliga inramningen med cirklar och kavelfransen som avslutning binder på något sätt ihop alltsammans till en härlig mischmasch. Det är också roligt att den andas tradition och typiskt skånskt men att det ändå tydligt känns som 2000-tal, inte 1800-tal. Det är svårt att sätta fingret på vad som gör den modern eftersom jag återanvänder både traditionella färger och former.
Lejon- och tigerdynan
Jag var ute ganska tidigt på morgonen och fotograferade jynnet så kombinationen av molnigt morgonljus, skarpt vit snö och väldigt starka färger har gett en lite konstig färgåtergivning. Bilder med bättre färg kan man kika på i ett äldre inläggLejon- och tigerdynan

Lejon- och tigerdynan

Lejon- och tigerdynan

13 kommentarer :

 1. Jag säger bara en sak..fantastiskt! Helt fantastiskt!

  SvaraRadera
 2. Den är HELT fantastisk! Älskar allt med den -och kavelfransen är en sjukt fin avslutning!

  SvaraRadera
 3. Så fin, så fin! Och kul. Och fin!

  SvaraRadera
 4. Lite galen,vacker,skojig och Helt underbar!!!! Blir glad av :-)

  SvaraRadera
 5. Helt galet fin! Gillar också ringarna i bården runt om!

  SvaraRadera
 6. Attans ännu en snygging! ;-))

  SvaraRadera
 7. Supersnygg! Kavelfransen och cirkelbården blev pricken över i.

  SvaraRadera
 8. Så najs! Du måste brodera i ljusets hastighet ;P

  SvaraRadera
 9. Fantastiskt fin! Du är så duktig!
  Ingrid på Gotland

  SvaraRadera
 10. This is beautiful ! I too am making a colourful cushion , but the background of mine is cream , not so good . Now that I see yours , I think a dark or a black background works so much better .
  Colour is good happiness medicine for me ! : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. the background of mine is the colour of cream.....( the computer translater put " ice cream ) sorry for confusion here .

   Radera
 11. Den blev verkligen fin! Och precis som du säger, både traditionell och modern på samma gång, för hur många blågula tigrar har skådats på gamla yllebroderier ...

  SvaraRadera
 12. Vilket otroligt fint broderi. Vilket öga för detaljer du har. Massor som ändå skapar en känsla av överflöd. Något som skulle komma fram om ja försökte mig på det. :)

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!