:: stackars alla killar utan färgglada raggisar ::

Regnbågssockor

Färgskalan på dam- och herravdelningen skiljer sig åt rätt markant. Ofta hittar jag snygga basplagg på herravdelningen som jag önskar skulle passat mig. Tjejkläderna är ofta uppiffade med detaljer som jag inte alls vill ha. Motsatsen kan ju också vara tråkigt. Färgglada randiga sockor i merinoull finns det gott om för tjejer, men killarnas strumpor är alla i dystra färger. Ack denna uppdelning mellan män och kvinnor.

Jag skickade en beställning med syster när hon skulle på Syfestivalen i höstas. Regnbågsgarnet från Zauberball som jag önskat var tyvärr slut så det fick bli nästan-regnbågs-garn-sockor. De är stickade i tå-upp-modell eftersom jag inte visste hur mycket garn som skulle gå åt. Tänka sig att 100g garn räckte till sockor i stl 47, det blev till och med lite garn över.

Garn: Crazy Zauberball
Stickor: 2,5 mm
Mönster: Tå-upp-socka,  68maskor vid resåren

Regnbågssockor

Regnbågssockor

8 kommentarer :

 1. Jag håller med dig, varför skulle inte män behöva lite färg också, speciellt under den mörka årstiden.

  SvaraRadera
 2. Det är snyggt när det sticker upp lite färg ur kängorna.

  SvaraRadera
 3. ...och lyckan i att kunna sticka de där riktigt färgsprakande sockarna! :)

  SvaraRadera
 4. Adorable .... want want want !

  SvaraRadera
 5. Jag måste säga att jag diggar dina sockor järnet! När jag kör tå upp har jag gjort hälen med förkortade varv och wrap and turn. Hur gör du? Och hur maskar du av?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Ja exakt, det är den metoden som jag också har gjort för hälen. Avmaskningen är lite knepig eftersom den lätt blir för styv, men om man maskar av löst så blir det alldeles sladdrigt. Man skulle behöva en elastisk avmaskningsmetod, men det har jag inte orkat lära mig.

   Radera
 6. Håller med till 100%. Varför skall vi män bara få ha svart, blått, grått, grönt och brunt? Nej, ge oss rött, rosa, lila, orange,turkos etc!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!