:: mobil av strandglas ::

strandglas

Monthly Makers decembertema är glas och jag hade en superb idé att göra en fågelmatare men projektet sprack, bokstavligt talat, när jag försökte ta bort botten på en vinflaska. På julafton kom nytt inspirationsmaterial till mig när jag promenerade på stranden i Kivik, där fanns nämligen massor med slipat strandglas.

strandglasmobil

strandglasmobil

Att jobba med glas kräver ju specialverktyg om man ska borra eller dela. Eftersom jag inte hade några sådana verktyg så valde jag att jobba på enklast möjliga sätt. Med bomullsgarn knöt jag fast glasbitarna och sedan strök jag lite kontaktlim på och runtomkring snöret på ena sidan av glaset.

strandglas

Jag är väldigt sugen på att köpa en glasborr och borra i mitt strandglas, precis som Alicia Sivert har gjort, eftersom jag tror det blir fint att göra strandglasmobiler med hål. Eller så sparar jag min skatt i en fin glasburk. Det får tiden utvisa.

strandglasmobil

strandglasmobil

strandglas


9 kommentarer :

 1. Wow! Vilka fynd!! Borde vara skördesäsong så här års då, för naturslipat glas.. med tanke på mängderna :) Väldans fin mobil!! Tycker att det inte alls blev dumt med garn faktiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis rätt säsong är det. Dessutom inte så många som går på stranden så här års så konkurrensen om strandglaset är inte så stort

   Radera
 2. Så fint! Älskar havsglas! Gillar verkligen bilderna på mobilen, den är riktigt fin mot naturen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst blir glaset vackert ute i naturen, ljuset som lyser upp

   Radera
 3. Jättefin! Har en hel samling liknande bilder på pinterest, tror jag behöver sätta mig ner och GÖRA snart! :-)

  SvaraRadera
 4. Så fin den blev! Har försökt göra en liknande mobil själv men snöret/tråden gled bara av glasen hela tiden. Du har ju lyckats superbra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag brottades med samma problem som du när jag använde tunt lingarn men lyckades bra när jag bytte till bomullsgarn och valde ut de bitarna med raka kanter så att garnet inte skulle glida av. Och så satte jag lite lim på baksidan också för säkerhets skull.

   Radera
 5. Du märker ju på min tystnad hur förhäxad jag är av detta ditt konstverk. Havsglas är verkligen bland det vackraste jag vet och du har använt det sååå väl i mobilen! Jag får åka ut till nån strand och skörda för det är uppenbart att mina bitar inte räcker till för att täcka upp all inspiration. Det är en härlig känsla!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!