:: detaljer på Dalhemslejonet ::

Klippa ut bården

Kan ni tänka er att den där tunna slingriga remsan som är 1,5 m lång ska nålas och sys fast på den röda inramande cirkeln här nedanför? Nu när jag kommit så här långt i sömnaden på lejonet så kändes det som att jag nästan var färdig. Tji fick jag. Att klippa ut och applicera fast bården var bland det pilligaste och mest tidskrävande på lejonet hitintills. Åtminstone kändes det så.

Sy fast bården 

Först skulle den klippas ut remsan, bara det steget tog nog drygt två timmar eftersom det var så många snirkliga svängar och små klipp. Sedan var det många timmars arbete med att sy små kaststygn. Klippningen tog mig några timmars arbete i lördags och sedan sydde jag hela söndagen. Samtidigt lyssnade jag på I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv av Tom Malmquist som jag velat läsa sedan han var med i Babel förra året. Nu har jag kommit drygt halvvägs i boken och den är helt fantastisk, jag rekommenderar den varmt!

Klippa ut bården
klippa klippa klippa
Sy fast bården
Nåla nåla nåla
Sy sy sy små kaststygn
Nu ska hela bårdens kontur dekoreras med guld så jag har många timmars arbete och lyssnande på talbok kvar. Alla de broderade rutorna till Skepptunatäcket och Dalhemstäcket ska var klara sista januari och efter det ska vi montera ihop dem.

Du kan läsa mina tidigare blogginlägg om lejonet, hur projektet inleddes och guldremsorna syddes fast. Personerna som leder projektet är Maria och Amica som bloggar på Historical textiles.


1 kommentar :

  1. Handarbete och ljudbok är en svårslagen kombination :)!

    SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!