:: skånekartan ::I somras broderade jag en liten bit av Skånekartan. Det är ett projekt som Slöjd i Skåne drog igång när de flyttade till sina nya lokaler i gamla tågstationen i Landskrona. Nu är hela kartan klar och de har gjort en film av monteringen. Kolla vad häftigt! Min ruta är senapsgul och sitter i mitten av kartan. Den lilla gröna triangeln är franska knutar och visar Skäralid (Söderåsen) nationalpark, en av de absolut vackraste platserna i Skåne. Det var hemskt nervöst att skriva S K och sen inte veta om personen som broderade rutan till höger om mig skulle skriva ut resten av Å N E. Det blev en lång väntan och till slut står det nu S K Å N E (även om E:et inte syns så tydligt bakom stockrosorna) och det är Camilla som har broderat grannrutan. Tyvärr verkar jag ha raderat alla bilder som jag hade på min ruta så det bästa jag kan åstadkomma är en skärmdump från instagram.

7 kommentarer :

 1. Vi är grannar i kartan, det är jag som har broderat ÅNE! Men E hamnade bakom stockrosorna. Jag har sommarhus i området och vill så gärna få mina stockrosor att växa, tänkte att broderiet kan fungera som besvärjelse... De blev frodiga och E hamnade bakom, hoppas mina i trädgården blir lika stora. Blir kul att få se hela broderiet på riktigt så småningom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att veta att det är du som broderat grannrutan, roligt att höra om stockrosorna på ditt broderi. Jag ska genast ändra texten i blogginlägget :) Jag hade säkert kunna se E:et om bilden på filmen inte vore så liten

   Radera
 2. Jag minns inte riktigt själv nu, det är ju ett tag sedan inlämningen, men jag tror att blommorna dominerar ganska mycket framför bokstäverna. De var mycket roligare att göra. :-) Ska bli kul att studera alla detaljer på hela kartan.

  SvaraRadera
 3. ÅH! Detta är sååå häftigt (mäktigt att få se kartan växa fram i klippet) och jag är lite sur att jag missade chansen att själv vara en del i gemenskapen MEN vi kan väl hitta på nåt nytt sånt här projekt? Måste finnas massor av platser att brodera, eller bilder (typ en känd målning?) en kunde dela upp i mindre bitar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört att rutorna gick åt i ett nafs. Själv hade jag turen att få en ruta eftersom jag råkade slösurfa på facebook just när de släppte infon.
   Vilken toppenidé att göra ett eget gemensamhetsprojekt! Kartor är ju grymma men det finns ju oändliga möjligheter att utforska här. Det här måste vi prata mer om!

   Radera
  2. Ja!! Kaffe och kreativt plansmideri någon dag?

   Radera
  3. Gärna! Det skulle vara superskoj att dra igång ett projekt tillsammans

   Radera

Tack för din fina kommentar!