:: totorovantar och små vågor ::

totorovantar och små vågor 

Jag var flitig på att göra egna julklappar till familjen, här är en mjuk klapp till den äldste systersonen i form av möss- och vantkit. För varje tvåfärgsstickning som jag stickar känner jag mig lite bekvämare och nöjdare med resultatet (mycket finare än mina förra totorovantar). Och garnet, så himla härligt, mjukt och tacksamt att sticka med, det fyller verkligen ut fint efter tvätt. Det är första gången jag stickar i Cascade yarns 220. När man stickar till barn är det viktigt att garnet inte sticks så jag klämde på massor med olika garnsorter på Litet nystan innan jag valde Cascade. Jag tycker att garner ska ha kvar sin ulliga lite sträva känsla och inte vara för överprocessade som de flesta mjuka garner är.

totorovantar

 små vågor

Det blev lite garn över så jag hoppas att det räcker till en Små vågor-mössa till mig med, jag blev nämligen förälskad i mönstret och färgerna på denna. Det blå garnet har en magiskt färg och det skimrar i turkosgrönt precis som de mörka oljekulorna som jag hade i sandlådan när jag var liten.

totorovantar

En väldigt störig grej med totoromönstret är de långa flotteringarna både på fram och baksida. Jag gjorde det enklare för mig och bytte till ett klassiskt mönster i handflatan

totorovantar

totorovantar

totorovantar
Garn: Cascade yarns 220
Stickor: 4mm
Mönster: Små vågor av Maria Carlander. Jag la upp 96m och mössan passar en 9-åring (lite lite för liten för en vuxen). Norwegian Totoro Mittens av Brella


små vågor17 kommentarer :

 1. Så flitig du varit! Jag åstadkom inte en enda egentillverkad julklapp. Tror jag ska börja i vår så jag säkert får till några detta år :-)

  SvaraRadera
 2. Så flitig du varit! Jag åstadkom inte en enda egentillverkad julklapp. Tror jag ska börja i vår så jag säkert får till några detta år :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör bara mina egna julklappar när jag känner att jag har både tid och lust. Det är inget roligt om det blir tvång. Så jag tycker du kan luta dig tillbaka och slöjda åt dig själv :)

   Radera
 3. Åh, vilket gulligt kit! Jag har inte testat något Cascade-garn, men nu blev jag sugen...

  SvaraRadera
 4. Det måste ha varit en mycket glad kille som på julafton fick ett sådant fint innehåll i sitt paket av sin moster :-) Färgen är gudomligt vacker, funderar starkt på om jag inte har ett behov av den nyansen ;-)
  /Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han blev glad! Men gladast var nog mostern som stickade :)

   Radera
 5. Det är jätteenkelt att sticka med långa flotteringar om man väver in dem ca var fjärde maska. Ingen skillnad mot att sticka ett mindre, mer rytmiskt mönster. Nu vet jag inte hur du håller garnet (båda färgerna i samma hand eller en i vardera handen, men kolla youtube och knitting, weaving in long floats så hittar du säkert någon instruktion om du behöver det. Det finns en lösning på alla funderingar man har när man stickar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen och den utförliga beskrivningen. Jag har redan koll på att man binder in flotteringarna så det är inget konstigt för mig, men jag tycker ändå det är lite bökigt och jag föredrar att sticka mönster med kortare mönsterrapport

   Radera
 6. Himla fint allting både drakdräkter och totorovantar+mössa och jag håller med om att den blåa är jädrigt snygg färg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är färgen fin, smått magisk faktiskt

   Radera
 7. DÖR så fint!!! Totorovantarna är ju bara för söta, sådär så det pirrar till bakom naveln, och Små vågor har jag sparat på Pinterest sedan evigheter tillbaka och drömmer om att sticka. Nu kan du gissa att jag fick en skjuts i ändan! Särskilt som min fina hålstickade basker, trots dubbelt alpackagarn, släpper igenom lite för många minusgrader i denna vargavinter. Jag får allt gå och rota i garnlådan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Små vågor vill jag definitivt sticka till mig själv också, vissa mönster bara fastnar hos en direkt.
   Ett tips om du ska sticka totorovantarna till dig själv; de är i barnvantsstorlek så du får lägga till några maskor som en bård om de ska bli lagom stora för en vuxen. Tumhålen är också för tajta för en vuxen

   Radera
 8. Hallå så glad jag blev idag! Hade en stund över i Helsingborg, smet in på Dunkers kulturhus och fick se din kudde, irl!

  http://www.dunkerskulturhus.se/utstallning/platshallare-utstallning/utvalt-konsthantverk-slojd-och-form-i-skane-2015/

  Så fina slöjdalster som gjorde mig så sugen att hålla på och hålla på igen, på min nivå. Tack Elin för inspirationen på bloggen och i verkligheten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du sett utställningen, visst är den fin och inspirerande med all sin variation i uttryck och material. Glad är jag att du gillade min kudde!

   Radera

Tack för din fina kommentar!