:: två draksyskon ::

drakdräkter

Finns det något sötare än barn i maskeraddräkt? "Vråla som en drake!" och jag fick de sötaste vrålen och grimaserna till svar. När minste systersonen fick en drakdräkt i födelsedagspresent tidigare i december blev mellanbrorsan avundsjuk så jag bestämde mig för att sy en likadan dräkt till mellanpojken i julklapp. På julafton blev det full fart när båda pojkarna sprang omkring som drakar och lekte med sina julklappar. Den mörkblå rödvingade draken blev snabbt en elddrake medan den klarblå grönvingade draken istället sprutade vatten.

drakdräkter

drakdräkter

Sömnaden i allmänhet var inte särskilt komplicerad, att sy i mjukistyger går väldigt lätt sen jag köpte en begagnad overlock på blocket i våras. Däremot var det synnerligen pilligt och koncentrationskrävande att sy genom de tjocka tyglagren på ryggen med bakstycken, vingar och ryggfena. När jag väl klarat av den svordomsfyllda och ansträngande sömmen mitt bak var jag tvungen att prova dräkterna själv och jag kan ju erkänna att jag är en smula avundsjuk.

drakdräkt


drakdräkter

Kolla vad gulliga!! En mosters hjärta smälter som smör.

drakdräkter

Det smalrandiga röda manchestertyget har länge legat i tyglådan och väntat på att bli använt. Det fanns inte så mycket manchester kvar av de efter att jag sytt de gulligaste hängslebyxorna. Nu dök äntligen ett bra tillfälle upp att använda det som var kvar och jag gillar verkligen kombinationen av det klarröda mot det mörkblå.

drakdräkter

Mönstret är detsamma som när jag sydde en apdräkt för två år sen. Det är väldigt bra att ha mönster,  tyg och sytillbehör hemma så att det bara är att sätta igång och sy när inspirationen faller på. Jag spenderar mycket hellre en dag framför symaskinen än en ångestfylld och svettig dag på stan för att köpa julklappar.

Material: Mörkblått och klarblått sweatshirttyg, ljusgrön velour, syntetisk fiberfyllning, platt syntetvadd, röd manchester (loppis) och resårgummiband.

drakdräkt

4 kommentarer :

 1. Så otroligt söta små drakdräkter! Nu är mina barn ´vuxna och vill de gå på maskerad gör de sina egna dräkter, men när de var små var de både flugsvamp, fjäril, ägg och gubbe med två huvud i dräkter som jag sytt. Jag håller med dig om att det är roligt att sitta och skapa vid symaskinen! Gott nytt år! Ewa

  SvaraRadera
 2. Vilka fina dräkter…det där mönstret behöver jag, omgående!
  Ja har en kompis, Lilla Draken som just fyllt 3 år.
  När vi träffas och leker är jag Stora Draken och hon Lilla Draken.
  /Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart du ska låna det! Lilla draken... kan ju inte bli bättre :D

   Radera
 3. Men ååååå! De var ju helt fantastiska!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!