: stickat till alla små kompisar ::

Mitt lilla ylle och små vågor

De två små tröjorna och den lilla koftan i det här blogginlägget borde ha blivit omskrivina i för flera länge sedan, ja till och med fler månader sedan i fallet med den blå tröjan på bilden här nedanför. Den har legat prydligt ihopvikt så länge att den till och med har fått ett litet veck. Redan efter den första Mitt lilla ylle blev jag liksom kär i både garnet och denna tröja med sin raglanärm i all sin enkelhet.


Mitt lilla ylle

Mitt lilla ylle

Den blå tröjan har fått flytta hem till min systerson som fick den i 6 årspresent. Den havsgrönrandiga blev en spontanpresent till min sambos 2årige lilla brorson.

Mitt lilla ylle

Det blev garn över efter den randiga tröjan så när vi åkte till sommarstugan och jag behövde en bilstickning så började jag på en matchande Små vågor-mössa.


Mitt lilla ylle och små vågor


Den tredje lilla kompisen har fått en stickad kofta med hålflätor. Lilla babyn som fått sommarfilten har även fått denna lilla kofta. Jag trodde att det skulle vara tråkigt och svårt att sticka i material som inte är ull men det gick faktiskt bra. Onion knit-garnet med hampa, bomull och modal var riktigt behagligt och mjukt som stickat fast ändå med struktur och lagom stadga.


Istället för att sticka två varv vardera på koftans  framkanter valde jag att sy på kantband för stadga på insidan.Garn: Mohair tweed från Magasin Duett
Mönster: Mitt lilla Ylle av Kristin Virén
Stickor:  3,5mm och 4mm
Storlek:  100 och 120 cl. Ärmarna på modellen är väldigt långa så jag stickade dem kortare än vad som anges i mönstret. Kroppen på minsta (randiga) tröjan stickades några cm längre än vad mönstret angav.

Garn: Onion knit, Hemp, cotton+modal köpt på min nya lokala stickbutik Tvinnat.
Mönster: Rätstickad kofta med hålflätor, Babystickning på stickor 3
Stickor:  3mm 
Storlek: 3 månader

Garn: Mohair tweed från Magasin Duett
Stickor: 4mm
Mönster: Små vågor av Maria Carlander. 
 Mitt lilla ylle


Mitt lilla ylle

Mitt lilla ylle

2 kommentarer :

  1. Men alltså du är ju så grym och inspirerande! Älskar alla små detaljer, raglanflätan, banden på insidan av knappraden och att du matchar kofta och mössa. Blir så sticksugen så det brinner i fingrarna!

    SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!