Aktuella kurser och utställningar

Aktuella kurser

En kurs i skånskt yllebroderi där du under  får bekanta dig med den praktfulla tekniken med det lekfulla skånska formspråket. Du lär dig de vanligaste stygnen och bottensömmarna, överföring av mönster från papper till tyg (inte i Kil) och olika slags monteringar. Det blir både praktiska genomgångar  och teori om historik.

Kursen fokuserar på att bli bekväm med de stygn och bottensömmar som förekommer i skånskt yllebroderi. Vi börjar från grunden med att överföra av mönster från papper till tyg. Vi går igenom och visar olika slags monteringar och beroende av hur lång du hunnit kan du också montera ditt broderi. Under kursen berättar jag om historiken bakom material, färger och former inom skånskt yllebroderi, hur textilierna användes och vilka det var som skapade dem.

Helgkurs i Stockholm 21-22 januari - på den lilla mysiga garnbutiken Tvinnat i Gröndal. Två hela dagar till att helhjärtat fördjupa sig i det skånska yllebroderiet. Du kommer få mersmak, jag lovar!

Fårfest i Kil - En kurs i skånskt yllebroderi och en kurs i grannlåtsbroderi. Här får du en crash course i broderi! Lagom stor portionsbit för dig som vill pröva på något nytt. Det går inte att anmäla sig än. Håll utkik på hemsidan så kommer mer info där så småningom

Veckokurs på Sätergläntan 7-11 augusti - Hela fem dagar att förkovra sig i skånskt yllebroderi omgiven av den fantastiska miljön i Dalarna. Här finns det tid att brodera så länge om dagarna att musklerna i händerna får sig ett ordentligt träningspass. På fem dagar hinner du verkligen gå in på djupet och känna på hur färger och former beter sig och kan förändras med hjälp av olika stygntyper.

Aktuella utställningar

Inget just nu


Tidigare utställningar
Utvalt i Skåne
Utvalt i Skåne 2015 är en återkommande jurybedömd vandringsutställning med handgjord form - här och nu! Jag deltar med dynan Tiger och lejon; anno 2013 som är ett yllebroderi. Mer info om Utvalt >>

Turnéprogram
Form/Design Center, Malmö 18/6 - 23/8 2015, fri entré
Tjörnedala Konsthall, Simrishamn, 5/9 -18/10 2015, fri entré
Dunkers Kulturhus, Helsingborg, 29/10 - 24/1 2015, fri entré
Museum für Völkerkunde, Tyskland, Hamburg, 11/2 - 17/4 2016
Kulturcentrum, Ronneby, 18/6 - 4/9 2016, fri entré  

Tusen trådar och Heliga cirklar
13 juni till 31 augusti, 2015 på Nacka konsthall i Dieselverkstaden i Sickla.

Tusen trådar och Heliga cirklar
5 september - 10 oktober 2015
Hemslöjden i Skåne, Landskrona gamla stationshus, Österleden 10, Landskrona