:: sticka tröja ::

stickat

stickat

Min allra första tröja stickad efter egna mått! Efter kurs i tröjstickning uppifrån-och-ner  hos Maria Gustavsson så vågade jag mig på att ta ett garn som länge legat hemma och börja. Först med en provlapp och sedan på andra försöket blev raglanökningen bra. En vanlig marinblå baströja stickad med dubbelt garn. Varm, skön och den passar mig som handen i handsken, den har redan använts flitigt. Nästa tröja ska jag tänka till mera på kragen, nu gjorde jag en invikning som tyvärr inte ligger jättebra mot axlarna. Om tröjan inte var så svår  - men ganska långtråkig med så stora slätstickade partier – så var tydligen fotograferingen desto svårare. Antingen totalt överexponerade bilder eller så blev den mörka tröjan underexponerad. Lite fint fast det blev fel.

Mönster: Maria Gustavsson med mina ändringar
Stickor: 3,5 mm
Garn: okänt 
stickat

10 kommentarer :

 1. Fast jag tycker att bilderna blev fina, och tröjan med. Sista bilden gillade jag fast den var oskarp. Grattis till din första egenkomponerade tröja!

  SvaraRadera
 2. WooHooo! Vad o fint blev det! Grattis!

  SvaraRadera
 3. Grattis! Det är så himla snyggt med en sådan enkel och ren modell! Och vilka fina bilder!

  SvaraRadera
 4. Det enkla är definitivt det bästa! Ser så himla fin ut!

  SvaraRadera
 5. Jistarna anåda så fin. Jodu den där kursen gick jag för ett bra tag sedan, men har ännu inte kommit till skott. Jag har en låååååååååång startsträcka när det gäller att sticka större saker har jag förstått, men vänta bara när jag börjar... :-)
  Vi saknade dig ikväll...jo vi visste att du inte skulle komma, men vi saknade dig.....

  SvaraRadera
 6. Skitsnygg tycker jag - ibland är det enklaste det bästa! :)

  SvaraRadera
 7. Mycket snygg! hälsar Maria - JAG BLOMMAR

  SvaraRadera
 8. Tycker också att tröjan ser så där enkel och fin ut . Men jag förstår vad du menar med kragen , blir nog ännu bättre nästa gång.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.