:: Kulturnatt Stockholm på Slöjdhuset ::

Plåtblommor

På lördag är det Kulturnatt i Stockholm. Om man befinner sig i stan tycker jag att man ska komma till Slöjdhuset och Se slöjd, hör slöjd, gör slöjd tillsammans med mig och några andra slöjdare. Det innebär att man kan komma dit och kolla, prata slöjd med kunniga personer eller göra slöjd - smida, plåtslöjda eller brodera. Du kan till exempel berätta hur du vill att det ska vara med slöjden i länet, eller ta reda på hur du hittar aktiviteter, var man köper material och säljer slöjd.

Var: Slöjdhuset, Eastmansvägen 34, Vasaparken
När: Lördag 20 April, kl 18.00 – 24.00

Jag har gjort plåtblommor till inspiration. Det är verkligen kul att göra, man skulle kunna göra hur många som helst faktiskt. Därför är det förutsättning att jag sparat massor med plåtburkar och fått stora burkar och kapsyler från lunchrestaurangen vid jobbet.

Plåtblommor

En annan kul grej är att Stockholms hemslöjdare har gått ihop till ett nätverk med namnet Hemslöjd Stockholm så nu hittar du:
Länshemslöjdskonsulenterna
Föreningen för Svensk Hemslöjd
Stockholms Läns Hemslöjdsförening
på en enda facebook-sida så att det ska bli lättare att ha koll på kurser, föredrag och andra kul grejer, så kolla in Hemslöjd Stockholm.

Plåtblommor

8 kommentarer :

 1. Fina blommor!!!!

  Hälsningar Annemarie

  SvaraRadera
 2. Ibland är det tråkigt att ha flyttat från stockholm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag tycker det verkar som att du ofta är ute på kul utställningar och kulturgrejer.

   Radera
 3. Håller med Kerstin! Synd att jag inte bor i Stockholm längre! De där metallfärgade, lite vågiga delarna, vart kommer de ifrån, dvs, vad har de varit tidigare? Och så undrar jag vad du använder till stjälk? Om du vill får du gärna visa hur du gör blommorna, det tycker jag skulle vara kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är gamla kakformar (ärvda från farmor - surprise!) och stjälkarna är täljda pinnar som jag målar. Visst kan jag visa hur jag gör - bra att jag har dig som tipsar mig om blogginlägg, hehe :)

   Radera
 4. Tack för den lilla pratstunden i slöjdhuset. Jag hade velat säga mycket mer om hur trevlig din blogg är och något om dina fina alster, men det blev inte riktigt läge...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, hoppas att du hade kul på Kulturnatten! Jättekul att träffas och veta att någon faktiskt läser bloggen med behållning, ibland känns det smått surrealistiskt det här med bloggandet.

   Radera
 5. Haha! Jag vill ha guidning i allt ditt hantverk! Ser fram mot närmare visning av dessa blommor!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.