:: tiger- och lejondynan ::

 tiger- och lejondynan

Julledighetens nackspärr till trots så kunde jag brodera utan att det gjorde allt för ont. På fotot ovanför ser ni hur man gör för att spänna ut yllebroderier. När det är fastnålat så lägger man lätt fuktade handdukar ovanpå och låter dem torka tills broderiet är slätt.

Utan bården gav den ett ganska spretigt uttryck i mina ögon men när bården med de slingrande åttorna och stjärnor inuti blivit broderad så kände jag att den band ihop broderiet på det sätt som jag hoppats att den skulle göra.

 tiger- och lejondynan

 tiger- och lejondynan
Jag har använt stygn som är vanliga i skånskt yllebroderi, det är inte så många stygn som man varierar mellan men man kan använda dem på olika sätt vilket ger ganska stor frihet ändå. Tigern och lejonet är broderade i klyvsöm och knutar i lejonets man. Huvudena har jag broderat i stygn som går runt runt för att förstärka huvudets form. Kransarna är gjorda med motställda stjälkstygn med små spretiga blad i gult och rött.

 tiger- och lejondynan

 tiger- och lejondynan

Gubben och gumman är mestadels broderade med schattérsöm medan blommor och blad för det mesta är plattsöm. De små blå-rosa blommorna är öglestygn med en knut i. Monogrammet och årtalet har jag sytt med stjälksöm och dekorerat med korsstygn.

Nu ska den så klart monteras till en dyna men mina tankar går redan runt kring nästa broderiprojekt.

 tiger- och lejondynan

10 kommentarer :

 1. Den är helt fantastisk! DU är helt fantastisk!
  Jag älskar lejonets fundersamma uppsyn, som om han inte är helt nöjd med sin galna tigerpartner.

  SvaraRadera
 2. Uj,uj,uj vad fint! Snart dags för en utställning?

  SvaraRadera
 3. Ja ojojoj det är inte klokt vad häftigt ditt broderi är .Som du nämnde i förra inlägget så har du blivit en van brodös men du har ju också utvecklat en högst personlig och mycket tilltalande stil . Jag gillar den jättemycket .

  SvaraRadera
 4. I love it! Den är nog min favorit bland dina dynor hittills. Ser också fram emot ditt nästa broderi. :)

  SvaraRadera
 5. Åh, den blev ju så härligt! Och alla ansiktsuttryck som du låter figurerna bjuda på! Underbart!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.