Nu är jag ute o vandrar, men jag tänkte att ni skulle få
följa med på ett hörn genom att få se lite av maten som jag ska äta. Det
har minst sagt varit ett flera veckor långt projekt att förbereda maten
inför vandringen. Att torka vattenrik frukt som melon och jordgubbar
tar ganska många timmar, så det har varit varmt i lägenheten på sistone
eftersom torken värmer upp luften som ett element. Men gott blir det!
|
Banan, honungsmelon och jordgubbar till frukostmuslin. |
|
Energikakor med tranbärs- och jordgubbssmak |
|
torkad gul lök |
|
Torkade röda linser |
Oj vad häftigt! Ser gott ut :) Vad hade du den torkade löken till? Och hur har du gjort energikakorna? Ibland är jag allt frågvis haha
SvaraRaderaVisst! Det är jättekul också. Löken passar bra i alla möjliga grytor, ger god smak. Jag hittade recept på energikakorna i denna boken: http://www.calazo.se/bocker/instruktionsbocker/torka-mat Det går ut på att man blandar lika delar musli/havregryn med fruktmos (färska eller uppblötta torkade). Plus nötter o sånt.
RaderaBlir det ens något kvar av vattenmelonen? Rent spontant tänker jag att det vore ungefär som att torka gurka. Häftigt att läsa om i alla fall och hoppas du har en finfin vandring.
SvaraRaderaMelonen blir lite seg och hemskt god
RaderaÅh, det verkar ju jätteroligt med en sån tork! Måste bestämt kolla i bekantskapskretsen om dr finns någon jag kan få låna tror jag!
SvaraRaderaHoppas du får en härlig vandring!
Ja, alltså det är himla fiffigt att torka eget - tex äpplen är ju både billigt och gott att ha med sig som snacks.
RaderaJättegott äter du på din vandring! Som sagt - boken om att torka mat, som jag surrade om att jag har, kan du få när vi ses nästa gång. Hoppas du har haft lika fint väder som jag under den gångna veckan.
SvaraRaderaVad snäll du är, jag vill gärna ha boken. Jo vädret har varit ganska bra. Mest molnigt men en del sol och inte så mycket regn, så jag kan inte klaga
Radera