:: här bor jag ::

hemma

Nystädat. I hela lägenheten. Samtidigt. Trots att lägenheten endast består av ett rum, ett minikök, badrum med stockholmsdusch och en hall, så är det sällan jag städar allt samtidigt. För det är så himla tråkigt. Istället punktstädar jag. Det går till som så att man städar den del av lägenheten som är mest skitig. Himla praktiskt.

Jag skrev ju in blogginlägget om täljhästen (som står längst in i hörnet bakom matbordet) att det är mycket mönster, färger och brokigt hemma hos mig. Ida tyckte inte att det märktes på bilderna, och det ger jag ju henne rätt i. I samma veva så städade jag faktiskt hemma. Det händer ju trots allt att jag gör det. Då passade jag på att leka hemma-hos-fotograf hos mig själv.

hemma

När jag är hemma så spenderar jag väldigt mycket av min vakna tid sittandes i lampans sken i det bortre soffhörnet. Det är där allt handarbete går av stapeln. Vanligtvis är hela soffbordet fullt av diverse sy- och stickprojekt, bärbar dator, kaffekoppar, räkningar och andra papper. På byrån bakom, och framför allt mellan soffan och byrån, samlas alla min projekt  som jag inte sysslar med just i stunden i en stor hög. Krönta lejon, den allra största ågedynan i mitten, bor vanligtvis vid kortändan i sängen eftersom man inte får plats att sitta i soffan annars.

Lägenheten är en bostadsrätt på Kungsholmen i Stockholm som jag hyr i andra hand. Nu har jag bott här i tre år och är inne på mitt fjärde år. Det går knappt att beskriva vilken tur jag hade när min kompis jobbarkompis skulle flytta utomlands i två år - vilket sen förlängdes ett år, och sen ett år till. Lägenheten uthyrs delvis möblerad och tjejen jag hyr av har så klart fyllt hela källarförrådet så allt jag äger måste få plats i lägenheten. Tur att det är en stor walk-in-closet. Tur också att hon och jag har ungefär samma smak när det gäller inredning så att våra möbler passar ihop. Böckerna fick jag dock rensa hårt bland för att allt skulle rymmas i en enda liten stringhylla.

hemma

6 kommentarer :

 1. Hej hej vad trevligt att få komma hem till dig :-) Fint och mysigt

  SvaraRadera
 2. Vad fint du har det! Jag vidhåller att helhetsintrycket ändå är ljust och inte alltför brokigt, men det där att det är nystädat bidrar väl till att minska brokigheten kanske. Och jag undrade just hur du själv fick plats i soffan bland alla fina kuddar. ;) Jag är för övrigt full av beundran för alla som klarar att bo på liten yta utan förråd, själv skulle jag aldrig klara det, är alltför prylgalen. :)

  SvaraRadera
 3. Härliga kuddar - mycket inspirerande!

  SvaraRadera
 4. Vad fint! Dina kuddar är underbara. Det gäller att ha bostadstur i Stockholm, synd att det ska vara så svårt att få förstahandskontrakt.

  SvaraRadera
 5. Så roligt att få kika in hemma hos dig (och jag tror minsann vi har likadana soffbord!)

  Älskar hur det bara svämmar över av dina broderade kuddar där i soffan! Inga överdrag i fejksiden från billighetsbutik här inte! :)

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.